Site menu:

Rapporter från Vindskupan

Kontakt

Blogg

[Valid RSS]
Prenumerera Creeper Politik
Alla Webbhotell

Arkiv

Sökning på Vindskupan

Annons

Kalender

March 2012
M T W T F S S
« Feb   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Senaste kommentarer

Kategorier

Senaste inlägg

Förre Mossadchefen om Iran: “inte rationella på vårt sätt, men rationella”

{I somliga RSS läsare syns inte videospelaren. Gå i så fall över till bloggsidan}

Den förre Mossadchefen Meir Dagan verkar ha repat ytterligare mod efter premiärminister Netanyahus resultatlösa möte med president Obama. I en intervju med “60 minuts” Lesley Stahl återupprepar han att den iranska regimen är rationell. Obehaglig men rationell.

Inte så att karlen blivit pacifist. Det framgår att han gärna fortsätter sina manövrer för att underminera regimen, vilket inkluderat samarbete med rena terroristgrupper som Jundallah och Mujahideen-e Khalq.

Dock, han ser inte ingen tvingande nödvändighet att angripa Iran.

Kommentarer

Comment från Per A.
Tid 17 March, 2012 kl 10:50

‘Inte rationell på vårt sätt’, betyder det ‘mindre benägen att invadera grannländer’?

Comment från nature
Tid 18 March, 2012 kl 10:02

Men vad är vinsten med ett anfall mot Iran? Oljan?

Comment från Vindskupan
Tid 18 March, 2012 kl 10:20

Jag misstänker att man måste försöka vänja sig av med tänka i termer av förnuftsskäl när det gäller Israels fixering vid Iran. Premiärminister Netanyahu har piskat upp sig, stora delar av allmänna opinionen i Israel, Israels internationella lobbyorganisationer i ren hysteri över ett kraftigt överdrivet kärnvapenhot från Iran. Till sist har det inte så mycket med förnuft att göra.

Om det handlade om olja hade gått att nå någon slags överenskommelse för att lösa det hela. Lägg därtill att Netanyahu har börjat prata in sig i ett hörn när han framträdde inför AIPAC och jämförde Iran med Nazityskland och det iranska atomprogrammet med förintelsen.

Efter denna orgeldånande retorik är karln närmast piskad att bränna av något slags angrepp.

Comment från Jan Wiklund
Tid 31 March, 2012 kl 17:15

Det jag ständigt förundrar mig lika mycket över är hur såna som han får hållas. Saknar man fullständigt självbevarelsedrift i Israel?

Man har ju målat in sig i ett hörn. Den dag USA bestämmer sig för att man inte längre har råd att underhålla bindgalningar ligger dom ju ruskigt illa till. Vem som helst skulle ju redan nu börja förbereda en Plan B.

Men i det här fallet skulle ju vilken som helst Plan B falla på att den inte framstår som trovärdig, i ljuset av den politik alla israeliska regeringar har bedrivit den senaste generationen åtminstone. Åtminstone någonting skulle krävas för att inte Plan B ska se ut som omvändelse under galgen.