Site menu:

Rapporter från Vindskupan

Kontakt

Blogg

[Valid RSS]
Prenumerera Creeper Politik
Alla Webbhotell

Arkiv

Sökning på Vindskupan

Annons

Kalender

November 2009
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Senaste kommentarer

Kategorier

Senaste inlägg

Skam den som ger sig

Inget tvivel kan råda om riksdagsman Allan Widman (FP) engagerar sig fullt ut i sina försök att skaffa fram helikoptrar till Sveriges Afghanistanstyrka. De gamla maskinerna av typen Boing Vertol 107 (Hkp 4) är det enda riktigt hyggliga alternativet i den svenska arsenalen. De  Super Puma från Aérospatiale (Hkp 10) som försvaret erbjudit sig att skicka är visserligen mer moderna men anses för trånga för att fungera bra som medicinska evakueringshelikoptrar.

Kort sagt: det återstår bara Helikopter 4, trots allt. Det stora problemet med Hkp 4 är att de återstående maskinerna av den typen ligger i malpåse. Att de står inpackade i plast på en flottilj och att de återstående flygförare och mekaniker som har erfarenhet av att hantera dem antingen har gått i pension eller sedan länge har fått andra arbetsuppgifter inom försvaret. (Modellen har hängt med sedan tidigt 1960-tal.)

Nu har Allan Widman börjat annonsera på sin privata blogg efter de återstående piloter och mekaniker som har erfarenhet av Hkp 4 – aktiva och pensionerade. De gamla kämparna skall höra av sig till Allan Widman på hans e-postadress så att riksdagsman Allan Widman själv skall kunna kartlägga tillgängliga personalresurser för eventuell vidarebefordran till Camp Northern Lights vid Mazar-e-Sharif. Eventuellt genom riksdagsledarmot Widmans egen försorg.

Vindskupan ser i andanom att detta initiativ skulle kunna bli ypperligt arbetsmaterial för ståuppkomiker. Samtidigt pekar Allan Widmans verksamhet på det stora dilemma som hångrinar i ansiktet för de som försöker hålla “kriget mot terrorn” igång. För att det skall gå hade det krävts ett uppbådande av resurser av den typ som skedde under andra världskriget (en epok som Allan Widmans meningsfränder brukar älska att hänvisa till) då män och maskiner till krigsansträngningen hänsynslöst pressades fram med hjälp av skattehöjningar och dylikt. Med all sannolikhet hade det lett till ofina frågor om hur viktigt det egentligen är att talibanerna bekrigas i sitt hemland. Hur sannolikt det är att de till sist kommer att storma iland i Sverige om det icke sker.

Så där står man då och försöker lappa och laga med de resurser som står tillbuds.

Kommentarer

Comment från Björn Nilsson
Tid 20 November, 2009 kl 22:02

Var inte för säker om att det inte finns en talibansk hotbild. Det finns underrättelseinfo om att grupper av skäggiga män, maskerade i röda luvor, kan förväntas dyka upp i Sverige under senare delen av december. Det hela verkar oskyldigt, men man misstänker att säckarna de kånkar omkring med kan vara fulla av bomber! Helt klart en invasion av maskerade talibaner! Skägget avslöjar dem!

Comment från Vindskupan
Tid 21 November, 2009 kl 0:20

Vi i vår vindskupa kommer att överväga att gå beväpnade tills de skäggiga försvunnit.

Comment från Björn Nilsson
Tid 21 November, 2009 kl 13:18

PS. Glömde påpeka att en del av de där skäggiga figurerna i röd luva vill ge sken av att ha en “naturlig rondör”, eller om man skall säga “trivselvikt” utsmetad runt midjan. Man kan misstänka att det snarare rör sig om trådsmala talibaner som är invirade i flerdubbla bombbälten! DS