Site menu:

Rapporter från Vindskupan

Kontakt

Blogg

[Valid RSS]
Prenumerera Creeper Politik
Alla Webbhotell

Arkiv

Sökning på Vindskupan

Annons

Kalender

June 2009
M T W T F S S
« May   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Senaste kommentarer

Kategorier

Senaste inlägg

Reaktioner på Obamas Kairo – tal. En onsdagkväll på stan

Max Blumenthals video. Hittills har den setts av 200 000, 227 800, 347 391, 388 644 400 125 tittare. Den avlägsnades från You Tube under oklara omständigheter. Den laddas upp igen och tas bort i rasande fart.

Ett svar på Obamas Kairo-tal har vållat ett rungade genljud på internet.

Det är en video av Max Blumenthal och Joseph Dana. Den dök första gången upp på Philip Weiss blogg Mondoweiss. Egentligen gjorde inte Max Blumenthal mycket mer än att gå ut i Jerusalem en onsdagskväll och höra sig för bland några av de skaror av amerikanska gäststudenter som brukar myllra omkring och fira.

Resultatet blev en smärre skandal. Från somliga har upprördheten varit stor över vad amerikanska och israeliska ungdomar hördes vräka ur sig om “nigger” och “fuck Obama”. Andra har menat att det kanske bara handlade om vad överförfriskade studenter råkar kläcka ur sig utan att tänka sig för.

Denna bloggare har själv varit på en del nationsgasquer som kunnat bli tämligen våta utan att det för den sakens skull börjar skränas om “White Power” eller “Fuck the nigger“. Överlag bjuds den föga uppbyggliga scenen av studenter från stadgad medelklassbakgrund, del flesta med dubbelt amerikanskt och israeliskt medborgarskap, som vräker ur sig som skinheads efter en ölhallkväll. Max Blumenthal hävdar att den enda fråga de egentligen ställde var vad de tyckte om Obama.

Resultatet är inte uppbyggligt och som Max Blumenthals israeliske medarbetare Joseph Dana påpekade så var den typen av inställning tämligen utbredd.

Det är också vad den som vill försöka lösa Mellanösternkonflikten måste tampas med.

Kommentarer

Comment från Jan Wiklun
Tid 9 June, 2009 kl 13:04

Bosättarkolonister är den värsta sortens människor. Eller kanske snarare: bosättarkolonism lockar fram det sämsta inom människan. Fransmän i Algeriet, britter i Kenya, holländare i Sydafrika – alla utvecklade de samma giftiga illvilja.

Comment från Vindskupan
Tid 9 June, 2009 kl 17:42

Dessvärre har du nog rätt. Många av de du räknade upp: Fransmän i Algeriet, britter i Zimbabwe eller Sydafrika… eller amerikaner i Jerusalem kan/kunde förmodligen vara både trevliga och gästfria om man möter dem på tu man hand, i hemmiljö och som ytterligare en “vit man”. Så snart de upplever att de måste försvara sina privilegier och sin ställning ja då åker den mentala uniformen på. Av allt att döma är det -som du skriver- inte en ställning som lockar fram människans bättre egenskaper.

Comment från Kerstin
Tid 14 June, 2009 kl 1:54

Man kan inte låta bli att oroa sig för om Obama ska klara sig hela presidentperioden ut.

Comment från Vindskupan
Tid 14 June, 2009 kl 13:30

Man kan nog säga att viskningskampanjen mot Obama verkar ha börjat. Observera Kerstin att detta kommer efter ett par tämligen hovsama påstötningar om att utbyggnaden av bosättningarna borde frysas. Vad kommer att hända den dag någon dristar sig att säga att de måste avvecklas helt?