Site menu:

Rapporter från Vindskupan

Kontakt

Blogg

[Valid RSS]
Prenumerera Creeper Politik
Alla Webbhotell

Arkiv

Sökning på Vindskupan

Annons

Kalender

June 2009
M T W T F S S
« May   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Senaste kommentarer

Kategorier

Senaste inlägg

Frank Gaffney resonerar

Obama med klotter

Så har det sagts till sist. Det finns starka misstankar om att president Barack Obama är den nye Hitler men framför allt är USA:s 44: president förmodligen en smygmuslim.

Detta meddelas, på fullaste allvar, av en ledande neokonservativ tänkare, Frank Gaffney i en kolumn i The Washington Times. Av de båda alternativen ägnar Gaffney mest text åt att med fasa laborera över tanken att president Obama skulle vara muslim, trots allt.[i]

Visserligen bedyrades det under valrörelsen att Barack Obama var “oskydig” och kyrkobesökare.

Det hjälper föga. En skrämd Frank Gaffney tycker sig ha funnit nya tecken efter Obamas Kairo tal. “Det finns växande bevis för att presidenten inte bara identifierar sig med muslimer men i själva verket är en.” I en 929 ord lång artikel vänder och vrider han på alla indicierna. Han tycker sig finna tre sådana.

1. Obama talar om “Den heliga Koranen“. Enligt Gaffneys uppfattning skulle bara en muslim använda den frasen.

2. Obama förklarade att han nu skulle besöka den region där Islam först uppenbarades. Ordet “uppenbarades” visar för den skarpsinnige Frank Gaffney återigen att Obama i själva verket är en hemlig muslim.

3. Vid ett annat tillfälle använde han frasen “frid vare över dem” om Moses, Jesus och Muhammed. Återigen någon som bara en muslim skulle göra.

… en häpnadsväckande slutsats verkar alltmer trolig: Den man som verkar helt nöjd med att ha ett islamiskt mellannamn har bedrivit det mest målmedvetna förställningsbedrägeriget sedan Adolf Hitler duperade Neville Chamberlain om Tjeckoslovakien i München.”

Där kom jämförelsen med München 1938 på kuppen. Om analogier vore människor skulle den här nog skrika av trötthet vid det här laget.

Läsaren undrar kanske varför Vindskupan verkar få ett smärre utbrott över en sån bagatell. Det kan bero på att “München 1938″ har åberopats, åberopats och åter åberopats intill i nästan all neokonservativa argumentation intill leda och förbannelse. Till sist verkar hela världshistorien enbart bestå av 1930- och 40-talen.

För Frank Gaffney är Barack Obama med andra ord både “Hitler” och muslim på samma gång.

En rätt syrlig Daniel Luban uppger att samma fras också förekommer bland troende judar – om än inte lika vanlig – utan att någon för den sakens skull hävdar att Obama skulle vara judisk i all hemlighet.[ii]

Vid ett tidigare tillfälle har Frank Gaffney tyckt sig se att president Obama genom hemliga tecken visar att han vill införa Sharia lag i USA.[iii]

Håller inte Vindskupan på och bedriver ett tarvligt krypskytte på en stillasittande fågel när en sådan, uppenbar knäppgök halas fram?

Kanske. Men notera gärna att Frank Gaffney visserligen verkar ha försvunnit  upp i det blå men han räknas faktiskt till den utrikespolitiska eliten i Washington.

Det handlar med andra ord inte om någon galen pensionär som sitter och i sin lilla lägenhet och totar ihop insändare. Frank Gaffney tillhör den ursprungliga kärnan av neokonservativa som graviterade runt senator Henry “Scoop” Jackson. Gaffeny blev en av de unga män som ingick i hans stab av assistenter. Från den puppan skulle de glada och lyckliga svärma ut över regeringen under Reagan epoken. Frank Gaffney var nära att bli statssekreterare i försvarsdepartementet men kunde tydligen inte få sin utnämning bekräftad av senaten.

Trots det: Frank Gaffney räknas som en av de tyngre neokonservativa tänkarna och har fått en egen tankesmedja – Center for Security Policy (CSP). Han brukar då och då få lägga ut texten på BBC, han publicerar sig i Wall Street Journal, The New Republic, National Review och Commentary Magazine.

Är karln inte galen då? Jo, förmodligen. Å andra sidan: Det finns många människor som odlar allehanda konspirationsteorier men långtifrån alla kan få sina alster publicerade i några av USA:s tyngsta tidskrifter eller få en helt egen tankesmedja att leka med

En tanke leker i sinnet. I förra inlägget om Max Blumenthal bjöds man på föga uppbyggliga scener där ungdomar i Jerusalem vräkte ur sig om president Obama säkert var muslim. I princip säger Frank Gaffney samma sak i The Washington Times spalter. Kanske säger han det snyggare och utan fyllesludder och svordomar men i stort är de faktiskt på samma våglängd.Frank Gaffney


[i]America’s first Muslim president?” av Frank J Gaffney Jr, The Washington Times, 9 juni 2009.

[ii]Frank Gaffney Takes Off Into Never-Never-Land” av Daniel Luban, på IPS blogg LobeLog.com, 9 juni 2009.

[iii] Frank Gaffney i “Hardball” på MSNBC, 6 april 2009.